Vi startar dagen med frukost på takterrassen. En stor buffé med västerländska frukostingredienser som yoghurt och müsli olika smörgåspålägg samt ägg, men också olika majonnäsbaserade grönsaksröror som vi minns från våra tidigare resor i österled samt polenta, äggröra, kryddiga varmkorvar och salami. På ett bord med bara söta saker fanns frukt, kakor chokladcrème och en slags miniatyrmunkar som var omåttligt populära bland de inhemska turisterna.

Efter frukost tar vi en tur i byn där vi köper litet jordgubbar och körsbär på en grönsaksmarknad.  vi går sedan ner till hamnen och tittar på det gamla fortet där det finns en minnessten med namnen på alla som stupade här under andra världskriget. Ute i viken ligger de bägge öarna Mali Katic (Lilla Katic) och Veliki Katic (Stora Katic). På den lilla ön ligger en medeltidskyrkan som den enda byggnaden. Efter en promenad på den mysiga strandpromenaden med en kaffe på ett av kaféerna tag vi en lunch. På restaurangen fanns det bara en meny på montenegrinska och kyparen var trevlig och tillmötesgående men, visade det sig, mer tillmötesgående än hjälpande vilket resulterade i att Cecilia fick in en frukost medan Per klarade sig undan med något som med bestämdhet var en lunch.

På eftermiddagen drar vi oss tillbaka till hotellet eftersom särskilt Cecilia vill titta på Kronprinsessans bröllop, vilken tur att det finns internet! Framåt kvällen avnjöt vi en ”bröllopsmiddagsbuffé” à la Cecilia på vår balkong och därtill drack vi ett gott albanskt vin från Cobo Winery. Härligt!