Vi lämnar Nyköping med tåg kvart över tre på fredagen. Nu har vi knappt två dygns resa framför oss där tidsskillnaden gör att vi i lokal tid förlorar 12 timmar. Trots vinterväder går tågen som dom ska och vi kan checka in på Arlanda i god tid. Vi flyger med British Airways till London för byte. Därefter flyger via Singapore till Sydney och där byter vi plan och flyga med LAN sista sträckan till Auckland.

Flyget till London går snabbt och vi boardar vårt plan för flygningen till Sydney. Planet är fullbokat och vi hamnar bredvid två trevliga franska killar som också skall till Nya Zeeland. Efter kvällsmålet som var överraskande gott försöker vi sova. Det går riktigt bra och strax före mellanlandningen i Singanpore väcks vi med en frukost.

Cecilia på flygplatsen i Singapore Säkerhetskontroll vid gaten

Det är otroligt skönt att få lämna planet en stund och sträcka på svullna ben. När vi loggar in på våra telefoner så har Cecilia fått ett meddelande från vår reseförsäljare som berättar att vår anslutning i Sydney är fyra timmar försenad. Vi e-postar därför vår biluthyrare om att vi kommer senare. Vi hinner sedan bara ta en kaffe och titta runt ett slag innan  det dags för boarding och säkerhetskontroll igen. Vid kontrollen hittar dom en nagelsax i Cecilias bagage!! Den har alltså passerat två kontroller innan, det känns ju tryggt J. Nåväl, vi blir av med saxen som vi inte visste att vi hade med oss.

Vi sätter oss åter på planet och pratar med våra franska medresenärer. Dom skall vara ute i 6 månader på en tripp som också inkluderar Australien och Syd Amerika. Vilka lyckostar.

Nu serveras vi lunch på väg till Sidney där vi kommer att anlända på morgonen lokal tid. Åter lite sömn och frukost bestående av ett danskt wienerbröd och lite yoghurt strax innan landning.

Vad skall man göra en halv dag på en flygplats. Vi bötjar med att sms:a våra vänner i Auckland, Ulrika och Lars, om att vi är försenade sedan äter en riktig engelsk frukost som lunch och kollar butikerna. Lite mosiga är vi efter den långa flygningen men ändå förvånade över att vi känner oss hyfsat fräscha. Per startar sin dator och har nu fått tre e-post från biluthyraren om att bilen inte kan levereras av honom utan står på en parkering med nycklarna inlämnade i flygplatsens informationsdisk. Den sista e-posten säger att vårt kreditkort inte fungerar och strax ringer vår telefon. På en dålig linje förstår vi att något med kortet krånglar och efter ett par samtal reder det upp sig. Puh!!

Sydeny Kingsford Smith International Airpot Nästan full poäng för Sidney flygplats Vår hyrda Landrover Discovery utanför Ulrika och Lars hus i Takapuna

Sista flygsträckan blir med LAN som visar sig vara ett Chilenskt bolag, så nu blir det lite mer uppsluppet på planet som efter mellanlandningen i Auckland skall vidare till Santiago. Planet blir bara halvfullt. Trots att det är på eftermiddagen så serveras vi återigen frukost, vår tredje för dagen.

Äntligen landar vi på vårt slutmål 42 timmar efter att vi lämnat Nyköping. Nu visar det sig att Cecilias bagage är kvar i London!! Inte mycket att göra men de lovar att det skall komma dagen efter. Tullen på Nya Zeeländska är ett kapitel för sig. Vi har fått anvisningar av våra Ulrika och Lars att deklarera allt väldigt noga. Så gör vi och efter test i röntgen och hundsniff går Per igenom. Cecilia som har deklarerat en påse med livsmedel till Ulrika och Lars får det lite besvärligare. Man är här väldigt orolig att få in sjukdomar som inte finns i landet och vill veta exakt vad livsmedlen innehåller och var de är gjorda. Tids nog släpps även Cecilia igenom med livsmedlen i behåll.

Bilen och nycklarna finns där dom ska och vid 20-tiden följer vi vägbeskrivningen mot våra vänners boning i Takapona. Vänstertrafiken är lite lurig i början. Per vet inte riktigt var han har bilens vänstersida, ett par gånger kör han utanför vägkanten vid vänstersväng och han ligger väldig långt ut i vägen när han kör. Efter en felkörning, tillbaka till flygplatsen och börja om från börja, så lyckas vi hitta rätt avfart och tar oss ända fram.

Kvällen avslutas med god mat och trevlig samvaro. Vi får också många tips av Ulrika och Lars som bott i Auckland nästan ett år och rest runt en hel del i Nya Zeeland.