Hotellet serverar ingen frukost så vi ger oss ut i den lilla staden på jakt efter ett café. Det är naturligtvis inte så svårt att hitta men utbudet är inte så stort. Vi hittar två caféer där det ena är något mindre sorgligt än det andra. Det känns som att staden har stått stilla sedan före perestrojkan och bara förfallit. Nåväl, kaffe får vi i alla fall och sedan köper vi litet varor till frukost på en livsmedelsaffär och vi väljer att ta frukosten längs vägen mot Feodosia, en stad på Krims sydöstra kust.

  

  

Vi har inte mer än tre-fyra mil att köra för att nå Feodosia men eftersom vägen är ganska liten så tar det ett par timmar, fast då stannade vi ju även för frukost. Frukosten tog vi invid en kanal som vi tror att man anlagt för att dika ut området, vi har sett flera kanaler kors och tvärs längs vägen. Vi ser också många nyanlagda vinodlingar.

  

När vi når Feodosia (Feodosija) så kör vi först österut längs kusten och konstaterar att här finns fina sandstränder som på sina ställen enbart består av finfördelade, slipade snäckskal. Vi stannar till vid ett hotell med egen strand för att kolla vad det skulle kosta att bo här. $110 för ett dubbelrum i ett mycket fräscht och fint hotell, prisvärt men inget för oss, vi vill hellre bo inne i staden. På vägen in till Feodosia ser vi en campingplats, vi går in och tittar men får av en dam på campingen veta att den är stängd. Liksom i stort sett alla andra vi möter så pratade hon enbart ukrainska eller ryska, men med hjälp av våra påvra kunskaper i ryska och teckenspråk så förstod vi vad hon menade.

Vi åker på måfå in i staden eftersom vi, liksom oftast, saknar en stadskarta. Vi snirklar oss fram bland husen, flertalet väldigt vackra och många under renovering och hamnar till slut vid vad vi anser vara en bra parkering. Det visar sig dock, upplyser en leende poliskonstapel oss om, att parkeringen är precis utanför polishuset och endast till för polisbilar. Vi hittar dock en bra plats vid sidan av polisstationen, vilket ju kändes tryggt, och tar oss till fots in i centrum. Där köper vi en stadskarta av en gatuförsäljare och några härliga pirogliknande bullar, ”varenyky”, som vi äter som lunch vid strandpromenaden.

  

Styrkta av lunchen och den vackra utsikten över Svarta Havet går vi en sväng för att leta hotell. Det första vi hittar är det gamla intouristhotellet Astoria, vilket är en stor tråkig byggnad med mörka orenoverade rum där toalett och dusch ligger i korridoren. Trots det facila priset av $ 11 per natt för ett dubbelrum så känner vi att vi skall fortsätta söka efter något annat. Den rara receptionisten har förståelse för detta och lämnar hotellet tillsammans med oss för att visa oss några alternativ. Vilken service!

  

Hotellen hon visar ligger en parallellgata bredvid och vi faller för ett litet hotell med endast fyra rum precis intill en liten park. Hotellet är förtjusande och rummet har en härlig balkong, air condition, fräscht badrum, kylskåp och husgeråd för endast $40 per natt. Vi bokar in tre nätter och ger oss, efter att ha installerat oss, ut för att titta på nattlivet.