Vad häligt att vakna till ljudet av vågor som rullar in mot stranden och kunna ta ett morgondopp före gröten. Vad som inte är lika härligt är att Per är tvungen att gå på toaletten innan vi kan åka vidare. Toaletten består av ett rostigt plåtskjul med en mellanvägg som skiljer dam och herr åt. Skjulet är uppställt över en grävd grop i marken och förstärkt på golvet med plankor, där fyra hål markerar var man ska lätta sina behov. Per gör vad han måste och hoppas att ingen annan skall komma och slå sig ner bredvid eller att han skall trilla, under den minst sagt vådliga balansakten som det innebär att utföra sina behov på detta sätt. Vi avstår här från att beskriva vad som man var tvungen att navigera mellan för att ta sig till sitt hål eller hur det ser ut runt i kring. Per konstaterar bara att det är det värsta toalettbesök han utfört någonsin, men nöden har ju ingen lag… Camping är härligt men ibland har det ett väl högt pris.

  

Vi rullar vidare mot Jalta med siktet inställt på byn Gurzuf som ligger cirka en mil öster om Jalta. På vägen dit passerar vi flera campingplatser längs stranden liknande den vi bodde på.

Framme i Gurzuf kör vi i riktning mot stranden och det vi tror är den centrala delen men möts av en skylt, fordonstrafik förbjuden. Vi svänger då av och försöker att ta oss fram andra vägar men utan att lyckas. Av två killar vid en parkering intill förbudsskylten blir vi upplysta om att man måste gå till stranden och centrum, vilket skulle ta fem minuter. När vi kommer ner i själva byn konstaterar vi att det är en riktigt fin by med småstadskaraktär och gammaldags charm. Vi tar en kopp kaffe på en terrass med utsikt över havet och njuter av atmosfären. Vi har lästa att det finns ett prisvärt hotell, Pushkino, i ett gammalt sanatorium vid strandpromenaden. När vi väl hittar det visar det sig att det ligger bakom en välbevakad grind och en vacker park. Det är väldigt fint men trots att vi inser att det inte är för vår budget tittar vi på ett av rummen. Ett dubbelrum kostar 800 UAH vilket motsvarar cirka 1100 SEK, vilket i och för sig inte är speciellt dyrt då det kan räknas till klassen lyxhotell.

  

Då vi återvänder in mot byns centrum för att söka andra hotell får vi till vår glädje se den första Defendern på den här resan.

Vi hittar ett mindre hotell mitt i byn som hyr ut ett dubbelrum med badrum, luftkonditionering och kylskåp för 250 UAH, det vill säga 350 SEK och det får bli vår boning för de kommande två nätterna. Det visar sig också att vi kan köra bilen ner till byn och parkera precis utanför hotellet.

Vi avlutar dagen med ett besök på en tatarisk retaurang nere vid stranden.