Eftersom vi skulle vidare så blev det en tidig start, med härlig grötfrukost som alltid hos Anna. Innan vi fortsatte skulle vi göra ett halvt dagsverke med att plocka i ordning på bygget. Efter att ha burit pinnar och spån fick vi lunch hos Anna och sedan bar det av mot Timrå som var nästa etappmål. Vi körde via Mora, Orsa och Bollnäs upp till Timrå. Strax innan Sundsvall fick vi ett telefonsamtal från vår vän Johnny som berättade att han och Birgitta krockat med ett rådjur när de var ute med motorcykeln. Birgitta klarade sig oskadd men Johnny bröt benet, himla otäckt men tur att det inte blev värre! Vi hoppas att du repar dig snart och krya på dig!!

När vi nådde Timrå bestämde vi oss för att övernatta på Åstön utanför Tynderölandet. Efter att man har passerat Oskars surströmming och några fina områden med sommarhus så kommer man ut till kusten där det tidigare var ett militärt övningsområde. Per hade litet koll på området eftersom han gjorde en repmånad här i slutet av 80-talet.

Stora delar av ön är avspärrade med bommar och det står varningsskyltar om faran med att vara på ett gammalt militärt övningsområde, så det var inte helt lätt att hitta en mysig plats att slå läger på. Vi bestämde oss i alla fall, efter en del velande, att stanna längst ut vid kapellet där det fanns en bra parkering vid stranden. Dessutom fanns där ett café som var abonnerat för kvällen så efter att vi grillat flintastek till kvällsmat och njutit av havsutsikten så somnade vi till tonerna av Tomas Ledin covers och annat diskodunk eftersom caféet var abonnerat för kvällen…