Efter en god natts sömn och en fantastisk frukostbuffé startar vi nu transportsträckan hem. Vi planerar att nå Polen och nattfärjan till Sverige i morgon och Nyköping på kvällen dagen efter. Innan vi lämnar hotellet och Internetanslutningen tänker vi boka färjan. Det visar sig då att Polferries båt från Gdansk till Nynäshamn är fullbokad. I stället får vi ta båten från Świnoujście till Ystad och köra bil därifrån till Nyköping. Det hade varit trevligare med en dag på havet, bil har vi kört mycket ändå.

Vi lämnar Môr i riktning mot Slovakien och Bratislava där vi kör upp på E65:an, en väg som kommer att leda oss ända till färjeläget i Świnoujście.

I Slovakien strax norr om Bratislava stannar vi för en snabblunch i utkanten av staden Stupava. Per vill ha en öl till maten men får snabbt korrigera beställningen då vi ser att den har en alkoholhalt på 11 %! Det får bli alkoholfri öl till maten.

Vi fortsätter E65:an in i Tjeckien till Jihlava där svänger vi norr ut på väg 34 mot Hradec Králové och därefter E67 och ansluter åter till E65 vid Bolków i Polen.

Vi når Bolkow vid 18-tiden så vi bestämmer oss för att söka övernattning. Efter lite letande så hittar vi Hotell Bolkow där vi får ett rum för 200 PLN eller 465 SEK inklusive frukost.

På morgonen fortsatte vi färden på E65:an mot färjeläget. Lunch intar vi på ett friluftsområde i utkanten av Miedzyrzecz och efter ytterligare en matpaus anländer vi till Świnoujście strax efter 18 för att komma med färjan.

Morgonen därpå är vi i Sverige och vi väljer att åka norr ut från Ystad till Kristianstad och därefter E22:an längs ostkusten till Norrköping och sedan E4:an till Nyköping.