Vi startar från Nyköping vid 16-tiden, lite senare än planerat då vi fick problem med att montera på taktältet. Vi har aldrig monterat det tidigare utan det gjordes där vi köpte tältet. Ingen standardlösning direkt, man hade använt två plankor som vi inte förstod vitsen med att montera. När vi sedan skulle dra skruvarna var vi tvungna att köpa en specialnyckel för att komma åt på ett bra sätt och slippa stå och skruva flera timmar.

Vårt första mål är att nå Sorrento 250 mil bort på tisdag kväll. Sorrento på Amalfihalvön är en gammal fin stad som ligger mycker vackert vid kusten. Här blommar bröllopsindustrin och vi skall den 9 juni vara med på ett svenskt pars bröllop.

Första etappen blir till Landskrona där vi får övernatta hos Cecilias föräldrar. Dagen därpå tar vi färjan från Trelleborg till Rostock kl 23 på söndag kväll för att sedan med en övernattning nå Sorento. Det är två ganska jobbiga körpass som var planerat  till 9 respektive 11 timmar, men det bir 15 respektive 12 timmar. Det beror på att vi blir sittande i kö vid två vägarbeten i totalt 4 timmar! Frustrerande!

Bilen går utomordentligt bra och vi kan ligga i 120-130 på motorvägarna. I norra Italien i Sydtyrolska staden Brixen (Bressanone) övernattar vi på ett litet familjehotell för 60 €, helt ok för att bara sova. Här talar man en lite svårförstålig tysk dialekt och italienska förståss.

För resan vidare genom Italien fick vi betala drygt 500 kr för att köra motorväg från Sydtyrolen till Neapel. Vid 8 tiden på kvällen kom vi fram till vårt hotell Savoia i Sorrento där vi skall bo två nätter. Härligt att få uppleva trafikkaoset i en Italiensk stadskärna, trånga gränder, mycket tvåhjulingar och italienare som ignorerar de flesta trafikreglerna, som stopplikt  till exempel.

Kvällen avslutades med en drink på det blivande brudparets hotell där vi träffade övriga gäster, bruden och brudgummens föräldrar med respektive, alla hitresta från Sverige.

Paret har via en svenska bosatt i Sorrento, en etablerad bröllopskoordinator, fått hjälp med att lägga upp bröllopet. Allt har kunnat skötas från Sverige.

På onsdagen fick vi uppleva en borgerlig italiensk vigsel på en fantastiskt vacker innergård med blommande Bouganvilla på  Sankt Francesco klostret. Vigseln förrättas på italienska och bröllopskoordinatorn fungerar som tolk. Här är det väldigt viktigt med formalia och det hela avslutas med att bruden och brudgummen får underteckna det dokument med förhållningsregler för äktenskapet som gåtts igneom. Dagen avslutades med en oförglömerlig italiensk middag på restaurang Caruso som också är ett museum över den berömda operasångaren Enrico Caruso.