Vi bestämmer oss på morgonen för att göra en båttur till naturreservatet Karadag ( Kara Dag ), vilket är ett område mellan Feodosia och Koktebel som består av märkliga bergsformationer. När vi köper biljetter i ett biljettförsäljningsstång mitt emot centralstationen får vi veta att turen går klockan 1400 och återvänder klockan 1900. Vi väljer då att vika förmiddagen till en promenad i Feodosia.

  

Vi har ju tidigare, utifrån att vi sett strandpromenaden och däromkring konstaterat att Feodosia är en fin och trivsam stad. Nu vill vi dock utforska litet mera av staden och går in i staden i riktning från stranden. Strax kommer vi till ett stort marknadsområde som visar sig ligga vid busstationen. Här finns det mesta att köpa, livsmedel, kläder, vvs produkter, it, verktyg, ja listan kan göras hur lång som helst jag tror amn hittar alla varugrupper här både som nytt och begagnat. Vi kommer strax till den typ av 50- och 60-tals bostadsområden som finns i alla städer. Dåligt underhållna bostadslängor i vad vi skulle kalla miljonprogramsområden. Det ser mest trist ut men det finns också en och annan pittoresk miljö.

  

Vi tar lunch på en mjölkbar för 20 SEK/person och går ner till hamnen för att komma med turbåten. Dagen är riktigt varm och solig så vi gläds åt att det är före högsäsong och därför gott om plats på båten. Båten är ett litet fartyg med två salonger inne och säten på akterdäck, i fören finns inga stolar men några passagerare väljer att lägga sig där och sola. Vi intar dock akterdäck och väljer efter en stund en plats i skuggan, puh. Vår glädje över att det är försäsong försvinner när båten går in i staden Koktebels hamn för att hämta ytterligare passagerare. Oj vad det väller på människor, plötsligt är båten full och det gäller att hålla koll på sin plats om man vill sitta. Väl ute till havs igen når vi snart det dramatiska landskapet i Karadag. Utifrån havet ser vi de specifika bergsformationerna vilka många har fått namn såsom kungaparet, tronen och sviten. Eftersom guidningen som ges på båten är på ukrainska har vi ingen möjlighet att följa med, utan kan bara fascineras av de märkvärdiga formationerna som vi ibland tycker liknar fornhistoriska djur.

  

Vid färden tillbaka gör båten en timmas uppehåll i Koktebel, vilken vi har läst skall vara en charmig by med mysiga gränder. Under den stund vi tillbringar där kan vi dock inte upptäcka något charmigt eller mysigt utan vi ser bara tråkiga anläggningar och nybyggda hus avsedda för sommarturister. Vi konstaterar att Feodosia är vår favorit på östra delen av Krim.

Under färden mellan Koktebel och Feodosia ser vi på långt håll delfiner som hoppar i vattnet. Vi försöker fånga dem på bild men de är alltför långt bort.

Vi blir förvånade över att båten är en halv timma försenad in i hamn i Feodosia och hinner precis upp före stängning till vår nya favoritaffär, för att förse oss med kvällsmat att inta på balkongen. Väl hemma njuter vi av maten till dunket av diskomusik, det är ju lördagskväll…