Efter frukost hinner vi med ytterligare några timmar på stranden innan vi lämnar semesterorten utanför Yevpatoriya. Idag består frukosten av müsli med varm mjölk, vilket känns betydligt bättre för oss än den magra kycklingbit med potatismos vi fick igår. Med hjälp av ett par från S:t Petersburg ber att få gröt i stället för den lagade mat man normalt äter här.

När vi ger oss av kör vi genom centrala delarna av Yevpatoriya eftersom Per vill köpa ett par löparskor. Det myckna bilåkandet i kombination med mat och dryck börjar ta ut sin rätt… Vi hittar en sportaffär i centrum där vi med hjälp av butiksägarens 10-åriga dotter, som är riktigt duktig på engelska, lycksa köpa ett par skor. På vägen ut från centrum stöter vi på ett café som serverar nylagade chebureks, vilka vi tar med oss för att äta till lunch. Cheburek är tartariska friterade piroger med en välsmakande fyllning av kryddig köttfärs. Jättegott!

  

  

Stärkta av lunchen far vi vidare och lämnar Krim i riktning mot nästa mål som är staden Nova Kahovka. Hit vill vi för att imorgon kunna köra till byn Smijivka där Gammalsvenskby ligger. Efter att ha checkat in på hotellet avslutar dagen  med en promenad i närområdet. Vi befinner oss tydligen i stadens ytterområden och här finns inte mycket att se så vi återvänder till hotellet och avslutar med en öl i baren innan vi går och lägger oss.