Efter en stadig frukost med nygräddade pannkakor hoppar vi, Fabien, Margot och Vitaly in i vår Defender för att köra de 3 milen till berget där vi skall vandra.

  

På vägen stannar vi vid en liten livsmedelsaffär där vi köper vatten, frukt och snacks. Vitaly berättar att vi skall parkera på gårdsplanen hemma hos en av hans vänner för att bilen skall stå säkert. Här börjar vår vandring och vi går en kort sträcka genom byn innan vi når skogen. Det är en riktigt härlig vandring i inte alltför tung terräng och dagen bjuder på strålande sol och lagom temperatur. Vi småpratar och njuter av både sällskap och den vackra naturen som på många håll liknar Sverige. När vi påtalar för Vitaly att det ser ut precis som i Dalarna i Sverige så skrattar han och säger att alla hans gäster associerar till sina hemländer.

  

Efter en och en halv timmas vandring når vi den så kallade Svansjön som nu har vuxit igen till ett kärr. Här tar vi en fruktpaus och Vitaly berättar legenden om varför sjön kallas Svansjön.

Väl tillbaka är det dags för ett dopp i floden Prut och där äter vi också den medhavda lunchen bestående av lokalproducerat färsköl, skinka, rökt ost (formad som en fläta) och nybakat bröd.

  

Av historisk betydelse kan nämnas freden vid Prut år 1711 mellan Osmanska riket och Ryssland då Ryssarna blivit instängda på en landtunga vid floden och tvingades till eftergifter. En var att Karl den XII fritt skulle få återvända till det Svenska riket och att Ryssland skulle sträva efter att ingå fred med Karl den XII.

Tur nummer två för oss upp till en fäbod som verkligen minner oss om Dalarna. Fäboden drivs av en man och hans son, förutom kor så har de även några grisar i ett stall. Vi blir inbjudna att sitta ner och smaka av det nykärnade smöret och en färskost som påminner om feta. Eftersom vi har bröd kvar sedan lunchen så äter vi av detta och Vitaly berättar att lagret av smör skall vara lika tjockt som brödskivan och att vi skall strö grovt salt på. Mmm, det smakar fantastiskt trots att vi i normala fall skulle tycka att det var förfärligt med så mycket smör…

  

När vi tackar för oss så lämnar vi 5 UAH (7 SEK) per person som tack för gästfriheten. Vi vandrar tillbaka ner mot floden och tillbaka till bilen.

  

På kvällen är vi tämligen utmattade och det känns härligt att efter en dusch få middagen serverad vid dukat bord. Dessutom har Vitalys mamma under dagen tagit hand om vår tvätt som nu lämnas tillbaka ren och fin. On the Corner är verkligen ett toppenställe!