I Feodosia har vi haft bilen gatuparkerad i tre nätter utan problem, vilket känns väldigt bra och vi lämnar staden med positiva minnen.

  

Innan vi lämnar Feodosiaområdet så vill vi dock åka ytterligare en bit öster ut för att titta på Arabats’ka Strilka Spit, vilket är ett drygt tio mil långt näs som sträcker sig till staden Heniches’k på ukrainska fastlandet. Väl där finner vi fantastiska sandstränder med mycket spontana campingplatser, här hade vi säkert lagt en campingnatt om vi känt till dat i förväg. Med denna nyvunna kunskap vänder vi bilen västerut och kör i riktning mot Jalta.

  

Strax efter Koktebel ändrar landskapet karaktär från slätt jordbrukslandskap till bergigt och lummigt. I dalgångarna ser vi många vinodlingar och vi stannar till vid det enda försäljningsstället vi ser där man kan prova och köpa lokala viner. Vinerna som produceras i området är i huvudsak söta dessertviner som namnges efter deras mera kända motsvarigheter, det vill säga vinerna heter muskat, portvin, och tokaij skrivet med kyrilliska bokstäver.

  

Vi fortsätter vägen västerut och konstaterar att trots att vägen är markerad som major highway på kartan så är den inte större än att cirka 60 km/timme är en bra snitthastighet. Det tar därför ett par timmar innan vi når campingplatsen som enligt vår karta skall finnas cirka en mil före Sudak. Efter en stunds letande hittar vi den så kallade campingen som ligger på stranden intill ett militärområde. Varken campingen eller de campare vi ser får oss att vilja stanna utan vi väljer att köra vidare till Sudak. Det verkar vara en fin stad som framför allt är känd för den så kallade Genoaborgen. Den anlades 1371-1469 av tatarer under ledning av genuesare. Borgen liknar en miniatyr av kinesiska muren. Vi tog en kaffe längs strandpromenaden och konstaterade att Absolut vodka fann sin plats i baren bland inhemsk vodka.

  

Strax efter den lilla staden Morske går vägen längs stranden. Vi ser snart campare strax nedanför ett gigantiskt bygge som vi inte kan säga om det håller på att färdigställas eller är en grotesk rest av en sovjetisk ambition av att skapa ytterligare ett ”semesterparadis”. Enligt kartan skall här vara en campingplats men det enda som tyder på detta är en mycket torftig torrklosett. Vi kör ner och ansluter till camparna och frågar om det är ok att campa här vilket de bejakar.

 

Så äntligen, för första gången fäller vi upp vårt nya taktält och ser fram emot att tillbringa en natt i det. Vi njuter av att kunna ta ett kvällsdopp och ett glas vin till havets sus innan vi knyter oss.